Rome een stad met prachtige bezienswaardigheden

Rome de hoofdstad van Italië met ongeveer 3 miljoen inwoners is een geweldige stad om eens op vakantie te gaan. Naast dat het de grootste stad van Italië is, heeft de stad ook een behoorlijke geschiedenis van meer dan 2700 jaar. Hierdoor zijn er enorm veel eeuwen oude mooie bezienswaardigheden in Rome te bewonderen. En is het lopen door het centrum van de stad al een geweldige belevenis.

Welke bezienswaardigheden in Rome welke je zeker niet moet missen

De geweldig grote stad heeft enorm veel prachtige bezienswaardigheden, waardoor het eigenlijk wel heel moeilijk is wanneer je een keuze dient te maken uit een klein aantal. Het is dan ook aan te raden om deze geweldige stad langer dan een dag te bezoeken, zodat je er meer van kunt bekijken.

Maar als er eenmaal niets aan te doen is en je beperkt bent qua tijd, dan is het aan te bevelen om op zijn minst een aantal van de onderstaande bezienswaardigheden te bewonderen.

Het Colosseum waar gladiatoren in het verleden vochten

Het Colosseum ontbreekt in bijna niet in een film welke over de romeinse tijd gaat. Dit is natuurlijk niet voor niets zo. Het Colosseum is dan ook een bezienswaardigheid welke je echt eens in het echt bewonderd dient te hebben als je de stad bezoekt. In het verleden bood het Colosseum plek aan duizenden mensen om te bekijken hoe gladiatoren het tegen elkaar opnamen in een strijd van leven en dood.

Naast de nogal bloederige geschiedenis, is het een prachtig gebouw welke al eeuwen bestaat. Hierdoor is een bezoek aan de tribunes of zelfs de arena enorm indrukwekkend. Er zijn dan ook heel wat toeristen die hier gebruik van willen maken tijdens hun verblijf in Rome, waardoor het aan te raden is om van tevoren te reserveren. Dit zegt natuurlijk ook al heel wat, waarvoor je deze bezienswaardigheid in Rome zeker op je lijstje moet zetten. 

Fontana di Trevi de beroemdste fontein in Rome

Zal jij diegene zijn die Rome heeft bezocht een geen muntje in de enorm beroemde fontein heeft gegooid? Natuurlijk niet! Deze fontein is misschien wel de meest beroemde over de gehele wereld. Wanneer je er zelf geweest bent zal dit niet vreemd voor je zijn. Het is werkelijk waar een enorm mooie bezienswaardigheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *