Backpacken in Thailand? Dit zijn de essentials

Ben jij van plan om na je studie er lekker even tussenuit te gaan, helemaal terug te trekken van de westerse wereld, even terugvallen in survival mode? Velen kiezen in dit geval voor een backpack reis in Thailand, uitstekende keuze! Maar wat zijn nou de essentials die je écht bij je wilt hebben? In dit artikel kijken we naar de items waar jij misschien niet zo snel aan denkt en laten we de voordehandliggende dingen als een paspoort voorbij gaan.

Eigen kussen

Wat je zeker niet wil vergeten is een eigen kussen, al zou het alleen zijn voor de lange vliegreis die je moet maken. Je hebt geen idee waar je de komende maanden gaat slapen, zeker niet als jij een echte avonturier bent en het heel primitief op gaat zoeken. Wat toch zoveel scheelt als je geen ideale slaapplek hebt is een redelijk kussen. Want goede rust ga je zeker nodig hebben tijdens jouw lange reis! Nou neemt je eigen kussen natuurlijk heel veel plaats in beslag in jouw rugzak daarom noemde ik het eerder al een “redelijk kussen”. Het is namelijk het makkelijkst om een klein opvouwbaar of opblaasbaar kussentje mee te nemen. Het zal niet zijn zoals thuis maar velen malen beter dan helemaal niks!

Rugzak met waterzak

Een rugzak heb je zeker al aan gedacht, toch? hoe moet je anders gaan backpacken? Daarnaast is een waterfles ook absoluut nodig, het liefst een grote want je kan niet overal water uit de kraan halen! Maar wat dacht je van een rugzak met een waterzak of “waterreservoir” er in? In Thailand kunnen de temperaturen nogal oplopen dus zul je goed moeten drinken. Ben jij veel aan de wandel en heb je geen zin om steeds te stoppen om vervolgens in die rugzak te graaien voor je fles dan is zo’n rugzak met waterzak ideaal. scheelt een hoop moeite en gedoe. Daarbij zie je het slangetje waarmee je drinkt af en toe zitten in je ooghoek waardoor je ook niet vergeet om te hydrateren!

Medische set

Het is altijd handig om een setje met medische spulletjes mee te nemen. Een EHBO set is een goed begin maar dan ben je er nog niet. Denk ook aan wat multivitamine om een goede weerstand aan te houden. Diarree remmers, zeker met de pittige Thaise keuken een goed idee. Muggenspray of zalf om die irritante prikkers op afstand te houden. Blarenpleisters, of je wel of niet gewend bent om lange afstanden te wandelen, blaren kunnen altijd ontstaan door andere weersomstandigheden of gewoon de dagenlange wrijving op je voeten. En mocht je zelf medicatie slikken, al is het maar soms, neem het mee! Je wilt echt niet dagenlang met een blaasontsteking in de rimboe zitten zonder het op te kunnen lossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *