Waar moet je rekening mee houden als je een motorverzekering afsluit?

Een motorverzekering is niet alleen verplicht, het is ook een noodzakelijk middel om jezelf en anderen te beschermen bij een eventueel ongeluk. Net zoals bij een autoverzekering zijn er verschillende soorten motorverzekeringen die je kunt afsluiten. Maar waar moet je precies rekening mee houden als je een motorverzekering afsluit? In deze blog geven we je een aantal belangrijke zaken om op te letten zodat je de juiste keuze maakt.

1. Soort verzekering

Er zijn drie soorten motorverzekeringen die je kunt afsluiten: WA, WA beperkt casco en allrisk. De WA-verzekering is de goedkoopste maar biedt ook de minste dekking. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die je met jouw motor veroorzaakt aan anderen of andermans bezittingen. WA beperkt casco dekt ook schade aan jouw eigen motor, zoals brand of diefstal. En allrisk biedt de meest uitgebreide dekking, hiermee ben je ook verzekerd voor schade die je zelf hebt veroorzaakt.

2. Eigen risico

Bij bijna elke verzekering betaal je een eigen risico als er schade is. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering overgaat tot vergoeding van de overige kosten. Het is belangrijk om te weten hoe hoog het eigen risico van jouw motorverzekering is.

3. Aanvullende verzekeringen

Naast de standaard motorverzekering kun je ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld pechhulp meeverzekeren of een schadeverzekering voor opzittenden (SVI) nemen. Dit zijn belangrijke zaken om op te letten, want als je ze niet meeverzekert, dan ben je hiervoor niet gedekt.

4. Leeftijd en schadevrije jaren

De leeftijd van de bestuurder en het aantal schadevrije jaren dat hij of zij heeft opgebouwd, bepalen vaak het bedrag dat je maandelijks moet betalen voor je verzekering. Het is daarom belangrijk om jouw schadevrije jaren goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat je deze goed registreert bij je verzekeraar. Ook is het goed om te weten dat jongere bestuurders vaak meer betalen voor hun motorverzekering dan oudere bestuurders met meer schadevrije jaren.

 

5. Kies de juiste verzekeraar

Als laatste is het belangrijk om de juiste verzekeraar te kiezen. Vergelijk verschillende motorverzekeringen en kijk goed naar de voorwaarden en dekking. Let hierbij niet alleen op de premie, maar ook op de service en klantvriendelijkheid van de verzekeraar. Het kan bijvoorbeeld de moeite waard zijn om een iets duurdere verzekering te nemen als dit betere service en een betere dekking oplevert.

 

Je motor verzekeren bij Univé? Dat kan!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *