Gebruik jij altijd een fiets? Kies dan voor een fietsverzekering!

Gebruik jij altijd een fiets? Kies dan voor een fietsverzekering!

Fietsen is gezond en milieuvriendelijk. In veel steden, zoals Amsterdam, is fietsen zelfs sneller dan het gebruik van een auto. Misschien gebruik jij ook dagelijks jouw fiets om te gaan werken, boodschappen te doen of om gewoon een lekker stukje te fietsen. Maar wat als jouw fiets gestolen wordt of beschadigd raakt? Daarom is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. In deze blog lees je waarom en waar je op moet letten bij het afsluiten van een fietsverzekering.

Gaat het om een e-bike of een normale fiets?

Een e-bike is een stuk duurder dan een normale fiets en daarom ook gevoeliger voor diefstal. Wanneer je een e-bike hebt, is het verstandig om te kiezen voor een uitgebreidere Univé fietsverzekering. Een diefstalverzekering is meestal niet voldoende, omdat de kostprijs van de fiets veel hoger is dan bij een normale fiets.

Welke risico’s wil je afdekken?

Naast diefstal wil je misschien ook verzekerd zijn voor schade aan jouw fiets door bijvoorbeeld een aanrijding of vandalisme. Het is goed om na te denken over welke risico’s je wil verzekeren. Sommige verzekeraars bieden verschillende pakketten aan waarmee je zelf kunt bepalen welke risico’s je wil afdekken.

Wat is de maximale dekking?

Je fiets verzekeren? De maximale dekking verschilt per verzekeraar en hangt af van het type fiets dat je hebt. Let op de maximale dekking bij diefstal en schade. Bij sommige verzekeraars kun je kiezen voor een aanvullende verzekering voor accessoires of pechhulp.

Kijk naar de premie en eventuele eigen risico’s

Premies kunnen behoorlijk verschillen per verzekeraar. Kijk ook goed wat het eigen risico is. Bij diefstal is er bijvoorbeeld vaak sprake van een eigen risico van tussen de 25 en 100 euro. Het eigen risico kan namelijk een grote invloed hebben op de uiteindelijke premie.

Check de voorwaarden

Lees altijd de voorwaarden van de verzekeraar goed door. Wat wordt er precies gedekt? Hoe lang duurt bijvoorbeeld de garantie? Ook belangrijk: mag je altijd zelf de reparateur kiezen bij schade of stelt de verzekeraar een reparateur voor? Het is belangrijk dat de voorwaarden overeenkomen met wat jij in gedachte hebt.

Kortom, het afsluiten van een fietsverzekering kan jou een hoop ellende en kosten besparen in geval van diefstal of schade aan jouw fiets. Denk goed na over welke risico’s je wil afdekken en kies een verzekering die past bij jouw situatie en fiets. Vergelijk verschillende aanbieders en let naast de premie ook op eventuele eigen risico’s en de voorwaarden. Zo kun je met een gerust hart blijven fietsen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *